Обзавеждане за детска стая

Съвети как да обзаведем детската стая, за да се хареса на детето

Добър родител в днешно време е този, който дава на децата си пространство. Не само психическо, но и физическо. Децата с нетърпение очакват ремонта и обзавеждането на техните собствени детски стаи.

Така че, родителите трябва да направят този момент специален. Първият път, когато избирате за вашите деца, обзавеждане за детска спалня,а и всеки път след това, вие трябва да се уверете, че сте направили правилният избор. Ето някои съвети и идеи, за да направите избора си, така че и детето и родителите да бъдат доволни.

1. Направете децата си част от пазаруването.

Още от най-ранна възраст всяко дете има предпочитания към цветове и анимационни герои, така че не го пренебрегвайте в избора на обзавеждането и особено на декорацията за детската стая.Все пак това ще бъде неговото лично пространство и то трябва да се чувства в "свои води" там. Погрешно е схващането, че мъничетата са прекалено малки, за да избират неща за себе си. Ако детето ви може да ходи, то тогава е достатъчно голямо, за да го вземете в мебелен магазин. Или помислете за онлайн пазаруване, по въпроса за детското обзавеждане. Покажете на детето си всички възможности, които съществуват, и поискайте мнението му за различни варианти, така че ако нещо се обърка по-късно, няма да бъдете силно притиснати да попитате за подмяна. А след време ако детето ви каже, че не харесва мебелите си в детската стая, винаги можете да му кажете, че то само си ги е избрало и да избегнете преждевременната смяна.
Мебели за детска стая

2. Изберете "златната" комбинация от красота и дълготрайност.

Детски мебели за обзавеждане

При детските мебели не може да се гледа само красотата, но и качеството и здравината. За последните две неща трябва да се погрижат родителите. Детските мебели за спалня изглеждат много красиво в магазина или на снимка, но не се знае дали ще изглеждат така след една седмица в стаята на малките палавници. Децата са много палави, те непрекъснато измислят различни игри със скачане и катерене по мебелите. Следователно, основния фокус трябва да бъде върху здравината на мебелите. Вие трябва буквално да надникнете под завивките и да проверите за здравината на гайките, болтовете и копчета.

Цялостно обзавеждане за детската стая

3. Да не се купуват всички детски мебели наведнъж.

Това е един много ценен съвет, не го игнорирайте. Родителите в усилията си да подредят уютно стаята за техните очарователни мъници са по-ентусиазирани и от децата. Те усилено търсят цялостно обзавеждане за детската стая до най-малката подробност като нощни лампи, закачалки, малки шкафчета и други дребни декорации. Но тази тактика не е правилна и радостта от новите мебели ще се изпари толкова бързо колкото и бързо са се появили новите мебели. Би било по-мъдро, ако първо сложите най-важните за бита мебели като начало и след това да купите останалите части през известен период от време. Харесайте първо само легло и гардероб,а когато детето ви се утегчи от тях, изберете бюро, етажерка или декорация. По този начин, детската стая няма да омръзне на детето ви, а то винаги ще има на какво да се радва в нея. И това е добре на портфейла.

Безопасност при обзавеждане на детската стая

4. Обърнете внимание основно на безопасността.

Много хора се заблуждават, че детските мебели се конструират да бъдат безопасни от самите дизайнери и, че производителите се контролират за ези норми. Но много от тях имат остри ъгли, стърчащи краища, стръмни ръбове и такива други опасности. Проверете и проверете отново дали мебелите, който изберете, имат такива нередности. Дори ако се налага да преобърнете мебелите обратно, направете го, за да проверите безопасността им.

Обзавеждане на детската стая с малко легло

5. План за бъдещето.

Сладко малко легълце с малко бебенце в него изглежда много привлекателно по витрините на магазините и на снимкие на интернет саитовете, и родителите искушени от тази гледка са готови да платят неприличн висока цена за да има детето им този разкош. Търговците на детски мебели много добре знаят това и не се церемонят в образуването на цените. Но никак не е добре за портфейла ви да пазарувате емоционално детските мебели. Ние всички знаем как времето лети прекалено бързо, а децата растат като гъбки и крачетата на малкото дете скоро ще стърчат извън леглото, което сте закупили преди не повече от три месеца. Когато това се случи, какво ще правите, освен да подарите леглото на по-малко дете и да закупите по-голям размер на друга неприлично висока цена. Ако сте внимателни ще планирате бъдещето. Купете размер, който ще бъде подходящ, докато детето ви расте. Нека мебелите станат част от израстването на детето. Можете също да изберете адаптивни мебели, които да преструкторирате докато детето ви расте. Много популярни са детските кошари със скрин, които след време стават на по-дълго юношеско легло, а шкафа за преповиване на бюро. Но трябва да внимавате и със крайностите в цветовете. Едва ли порасналото ви дете ще е очаровано от бебешките цветове. По-добре боядисайте във весели тонове стените и купете декорация, която ще направи стаята по-шарена, а след това лесно може да се отстрани или промени. Подходящи са тапетите и пердетата с детски принтове, спалното бельо, нощната лампа, малките скринове за дрехи. Обемистите и скъпите мебели изберете в по-стандартен цвят, следващото ви дете може да е от различен пол...

Трудно е да се изберът правилните мебели за детска стая. Възрастните ще се задоволява с това, което се получи, но децата са брутални. Всички знаем за децата, които не искат да си лягат в леглото заради цвета на чаршафа. Опитайте се да избегнете тази възможност като се съобразите с нещата, които детето ви харесва. Оставете го да избере поне малките неща, които лесно се променят като самозалепващи се стикери по стените с любими герои, спалното бельо, пердетата...Така ще имате по-щастливо и естествено по-здраво дете, което ще се почувства значимо и със гордост ще кани приятелите си, за да поиграят в чисто новата детската стая.

Популярни публикации от този блог

Обзавеждане на дома - на кухнята, хола...

Обзавеждане на антре